Red-and-yellow Barbet (Trachyphonus erythrocephalus)

Red-and-yellow Barbet (Trachyphonus erythrocephalus)

Kort overzicht

De Vuurkopbaard vogel is te vinden in Oost-Afrika, het is een soort van Afrikaanse Barbet. Rood-
en-gele barbets zijn alleseters en voeden zich met zaden, fruit, en ongewervelde dieren. Ze wonen

dicht begroeide gebieden, rivierbeddingen en rotsen of termieten mounds. De mannetjes van de
vuurkopbaard vogel is onderscheidend zwart (spotted wit), met een rood en geel veren kleed.
Vrouwtjes zijn vergelijkbaar, maar minder fel gekleurd.

Waarom wij ?
Onbeperkte gamedrives met deskundige gidsen
Privé 4x4 aangepaste safarivoertuigen
AMREF - luchtreddingsverzekering inbegrepen in elke reis

Productbeschrijving

Details of Red-and-yellow Barbet (Trachyphonus erythrocephalus)

De Vuurkopbaard vogel is te vinden in Oost-Afrika, het is een soort van Afrikaanse Barbet. Rood-
en-gele barbets zijn alleseters en voeden zich met zaden, fruit, en ongewervelde dieren. Ze wonen

dicht begroeide gebieden, rivierbeddingen en rotsen of termieten mounds. De mannetjes van de
vuurkopbaard vogel is onderscheidend zwart (spotted wit), met een rood en geel veren kleed.
Vrouwtjes zijn vergelijkbaar, maar minder fel gekleurd.
Details: Vuurkopbaardvogel
Lengte - 20-23 cm
Gewicht - 40-75 g
Distributie: Zuid-Oost-Sudan, Ethiopië, Somalië, Kenia en Noord-Oost-Tanzania.

 

Addons